top of page
_MSL9423_Lygna_jan2023.jpg

Velkommen til akebakken på Lygna

Foto: Carina Rud Pettersen

Brandbu og Tingelstad Almenning er stolte av akebakken som vi har bygd for hytteeierne på Lygna. Med tanke på fellesskapet og tilhørigheten i området, ønsker BTA at bakken også skal være tilgjengelig for folk i bygda. Akebakken på Lygna er et sted hvor hytteeierne og allmennheten kan skape fine vinterminner sammen! Ta med akebrettet ditt, sett på deg hjelmen, og gjør deg klar til en uforglemmelig akeopplevelse!

 

For å gi deg enda bedre opplevelser, har BTA bygget en flott gapahuk med lokalt tømmer fra sin egen skog. Nyt en velfortjent pause etter en spennende tur ned bakken, og ta inn den friske luften mens du koser deg under taket på den laftede gapahuken. Akebakken på Lygna er det perfekte samlingspunkt for hele familien for å nyte vinterens glede og moro. Med skiband på hele 102 meter og en total lengde på 180 meter, er dette stedet perfekt for akeentusiaster i alle aldre. Uansett om du er nybegynner eller erfaren, vil bakken på Lygna være en utfordring for alle. Akingen og bruk av skiband skjer på eget ansvar, men alt er tilrettelagt for en trygg og morsom opplevelse. Det er gratis å benytte seg av bakken.

Beliggenhet og parkering

Akebakken finner du i hyttefeltet til Brandbu og Tingelstad Almenning. Parkering foregår på utfarts-/skiparkeringen. Herfra er det skiltet til akebakken både til fots via Lygnavegen, eller om du ønsker ta turen via skiløypene på langrennsski. Det er i underkant av 1 km å gå fra utfartsparkeringen.

 

Åpningstider

Fredag- søndag: kl 10.00-17.00

Utvidede åpningstider i vinter- og påskeferie. 

Tusen takk til Øståsen Skiløyper som preparerer akebakken.

For oppdatert informasjon om åpningstider følge oss på Facebook 

  • Facebook
bottom of page