top of page

Velkommen til 

Bakgrunnsbilde 5,4m x 2,4m.jpg

LYGNA

Velkommen til

Hyttetomter Lygna
Felt 3, februar 2019

Et eldorado for deg som er glad i å gå på ski.

Tomtene  ligger i umiddelbar nærhet til løypenettet,

“ski in - ski out”, og akebakke med skiband! 


Om sommeren kan du boltre deg i flotte oppmerkede tur- og sykkelstier og fiskevann. Det er også flotte forhold for småviltjakt, sopp- og bærplukking.

Visit Lygna

Lygnaområdet ligger sentral plassert kun én times kjøring fra Oslo - noe som gir mange en enkel og grei reisevei til et herlig avbrekk fra hverdagen. Her kan du boltre deg i flotte turløyper, finne ditt fiskevann, oppleve høstes jaktglede med din firbeinte venn og nyte vakker natur året rundt.

Hadeland har mye å by på også for deg som er nysgjerrig på andre ting enn ski og turer i skog og mark. Distriktet er tradisjonsrikt både innen kunst og kultur.

Les vår brosjyre "Om Lygna"

Velkommen til
Øståsen Skiløyper

Øståsen Skiløyper ble stiftet i 1986 og er et samarbeid mellom 8 lokale lag og foreninger. 

På kryss og tvers, fra nord til sør finnes løyper som kjøres med to ny løypeprepareringsmaskiner og scooter - totalt 220 kilometer daglig preparerte skiløyper hele sesongen. Det ligger også et flott skianlegg som har arrangert NM både i 2017 og 2019, samt en 10 kilometers lysløype.

Skientusiastene får fylt alle sine behov på Lygna.

Være hyttetomter, hytter og leiligheter ligger i hjertet av løypenettet til Øståsen.

Du kan til enhver tid se hvilke løyper som er preparet

Et vintereventyr
Kong Vinters rike

Akebakken ligger i felt 3, og ble åpnet i 2019. Akebakken har blitt en herlig boltreplass for barna, og et fint møtested for de voksne. Båndet tar deg 102 meter opp i bakken, og gir deg sikkerlig fart ned igjen. Hele akebakken er på 180 meter og er et sted for mye moro og glede for stor og små.

Høsten 2021 bygges det en stor gapahuk i bunn av bakken som samlingssted og grillplass. 

Video er fra vinteren 2019.

Ta turen til
Lushaugen

Ta turen til Lushaugtåret - høyere enn dette kommer du ikke på Hadeland (827 moh).

Tårnet ble åpnet i 2018, og fra toppen kan du se helt til Rondane og Jotunheimen. Tårnet er 15 meter høyt og er bygget i tre på toppen av Lushaugen, som ranger 812 moh. Selve Lushaugplatået

(ca 2000 dekar) er foreslått som verneområde. Her kan du ta beina fatt på sommerhalvåret, eller skiene om vinteren.

Lyst på kaffe og vaffel?

Ca. 3,5 kilometer fra Lygnasæter finner du Lushaughytta, som er et naturlig stoppested for de mange som passerer på ski rett utenfor. Fra Lygna fører omtrent alle skiløyper til Lushaughytta, og veldig mange har dette koselige serveringsstedet som dagens turmål.

 

Hytta ble reist i 1972, utvidet i 2018 til en trivelig møteplass i tre, der bærekraftige løsninger er valgt for energi, vann og avløp.

Det er Hadeland Orienteringslag som driver og eier hytta,

mens BTA stiller fri grunn.

bottom of page